PDF-versjon opprettes. Dette kan ta litt tid.

Ukom vil undersøke tragedien i Tromsø

Hvordan helse- og omsorgstjenesten kan bidra til å forebygge lignende hendelser, er Ukoms hensikt med å gå inn i tragedien i Tromsø.

Etter samråd med familien, gjennom ektefellens bistandsadvokat, har Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten (Ukom) besluttet å sette i gang en undersøkelse rundt hendelsen i Tromsø

- Dette er en tragedie som har rammet en hel familie og lokalsamfunn, sier direktør Pål Iden.

Mandag 2. desember ble en 27 år gammel kvinne og tre barn hentet livløse opp fra sjøen. Kvinnen og de to eldste barna døde.

- Hendelsen etterlater seg mange spørsmål som vi som kommisjon vil gå inn i. Vår oppgave blir å søke svar på hvordan dette kunne skje og hva vi som samfunn med våre helse- og omsorgstjenester kan gjøre for å forebygge lignende tragedier, sier Iden videre.

Ifølge foreløpige obduksjonsrapporter døde moren og døtrene av drukning og alvorlig nedkjøling. Kvinnen er siktet for drap og drapsforsøk.

- Politiet må gjennomføre sin innledende etterforskning. Ukom avventer i første omgang klarsignal derfra før vi starter vårt arbeid med saken, sier Iden.

Familien er flyktninger fra Sudan og gjenforent i Tromsø i 2017. Moren deltok i introduksjonsprogrammet for flyktninger og lærte norsk ved voksenopplæringen. Faren kom til Norge i 2015.

- I vårt arbeid vil vi samarbeide tett med familien og deres nettverk samt Tromsø kommune, sier han.